vineri, august 13, 2010

Oprirea apei în plină caniculă

Vineri, 13 august,  începând de la orele 12,00, mai mulţi botoşăneni s-au adresat la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani pentru a cere informaţii privind reluarea efectivă a livrării apei potabile în municipiul Botoşani.
Începând de la orele 12,05 până la 12,40 un reprezentant al APC Botoşani a încercat să ia legătura telefonic la unul din numerele puse la dispoziţie de Apa Grup Botoşani dar cele două telefoane la care am încercat să sunăm prezentau mereu ocupat,  în cele din urmă fiind blocate definitiv. Nici pe site-ul instituţiei nu am putut afla informaţiile dorite, ultimul comunicat postat fiind datat la 16 iulie 2010.
În jurul orelor 13,00 am aflat neoficial că „s-ar fi dat drumul la apă”,  care ar fi  început să ajungă  treptat în unele cartiere din Botoşani. Încercând să verificăm la 7 familii de botoşăneni aflate în diverse locaţii din oraş nu am putut să obţinem o confirmare a informaţiei.
Având în vedere importanţa problemei – oprirea furnizării apei reci în perioadă de cod galben de caniculă - pentru mai buna informare a populaţiei sugerăm conducerii societăţii să  posteze pe site-ul propriu  informaţii în timp real  privind reluarea furnizării  apei reci şi să facă  intervenţii active – în special la presa on line dar şi la organele locale, OJPC etc.   – pentru ca a informaţia să ajungă pe cât mai multe căi la populaţie.
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor
Botoşani 

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă