vineri, septembrie 30, 2011

Preţul apei potabile în judeţele României

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania-o9atitudine! a realizat un studiu comparativ privind costul unui metru cub de apa potabila, din resedintele de judet de pe teritoriul Romaniei, pret valabil pentru persoanele fizice. A.N.P.C.P.P.S. Romania a realizat acest studiu pentru a veni in ajutorului consumatorului. Acest demers contribuie la educarea si informarea lui, la standarde europene.

     Astfel, cel mai ridicat pret este in Municipiul Slatina (4.96 ron) si cel mai scazut este in Municipiul Targu Jiu (2.13 ron). Media costului apei potabile pentru un metru cub este de 3.22 ron, la nivelul tarii.
Pretul cel mai ridicat este cu 54% mai mare decat media iar pretul cel mai mic este cu 33% mai mic decat media. Diferenta dintre pretul cel mai mare si pretul cel mai mic este de 133%. Mentionam ca primariile Municipiilor Baia Mare, Bucuresti, Constanta, Piatra Neamt, Miercurea Ciuc, Turnu Severin si Ramnicu Valcea nu ne-au comunicat, in termenul prevazut de lege, pretul apei / mc.

Ajuta-ne sa te ajutam!

    Descarca tabelul complet si verifica singur care este pretul unui metru cub de apa potabila din judetul in care locuiesti. Acum ai ocazia sa compari costurile apei potabile in diferite zone ale tarii! 

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă