joi, septembrie 08, 2011

​VIDEO Distribuitori de piese si service-uri auto acuza ca asiguratorii obtin ilegal venituri din alte activitati decat cele de asigurare/CSA cere dovezi concrete

​VIDEO Distribuitori de piese si service-uri auto acuza ca asiguratorii obtin ilegal venituri din alte activitati decat cele de asigurare/CSA cere dovezi concrete:

O asociatie a distribuitorilor de piese auto (ADPAR) si o alta de service-uri auto (ASAR) acuza firmele de asigurari ca intermediaza cumpararea de piese, desi legea le-ar interzice desfasurarea altor activitati decat cea de asigurare. Mai mult, asiguratorii sunt acuzati ca nu fac platile catre asigurat sau service, ci direct catre distribuitori agreati. Uniunea nationala a asiguratorilor (UNSAR) a respins acuzatiile, solicitand pozitia Comisiei de supraveghere a asigurarilor (CSA). Raspunsul CSA? E legal ca asiguratorii sa plateasca direct furnizorilor de piese si este nevoie de "dovezi concrete" privind incasarea de venituri din alte activitati. Miza controverselor e o piata uriasa, de sute de milioane de euro, iar la mijloc sunt proprietarii de autoturisme - persoane fizice sau companii.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă