joi, decembrie 29, 2011

Capitala mondială a hackerilor: Râmnicu Vâlcea

Capitala mondială a hackerilor: Râmnicu Vâlcea:


Revista franceză “Le Monde” a publicat ieri, 28 decembrie, în ediţia electronică, un reportaj despre “centrul mondial” al cybercriminalităţii: oraşul Râmnicu Vâlcea.



"Le Monde” a vorbit cu locuitorii oraşului, pentru a încerca să afle mai multe despre hackerii români şi modul lor de operare. Doar în iulie, poliţia română şI ofiţerii FBI sosiţi în sprijin au arestat 23 de hackeri care au reuşit să excrocheze o mie de americani cu sume ce totalizează 20 milioane de dolari.



Potrivit poliţiei române, citate de publicaţia franceză, “80% dintre cyber-fraudele româneşti au ca victime cetăţeni americani. Acesta e motivul pentru care, mieruri 7 decembrie, directorul FBI Robert Mueller a venit la Bucureşti. După ce a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Băsescu, la palatul prezidenţial, Mueller şi-a concentrat vizita asupra întâlnirilor cu reprezentanţi ai Poliţiei, ai Parchetului, ai serviciilor de informaţii”.



Iată reportajul complet, tradus de Jurnalul Naţional:



Les pirates roumains d'"Hackerville" tiennent tête aux polices du monde entier



Râmnicu Vâlcea. Oraş plin de verdeaţă situat la poalele Carpaţilor, în centrul României, este departe de a fi locul paşnic pe care ţi l-ai imagina. În lumea cybercriminalităţii, Râmnicu Vâlcea este numit”Hackerville”.



"N-avem nici un motiv să fim mândri,

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă