vineri, decembrie 30, 2011

Ciocolată caldă în ceşti - 7 rețete

Ciocolată caldă în ceşti - 7 rețete:

Ce poate fi mai delicios, într-o zi de iarnă, decât o ciocolată caldă? Reţetă originală prevedea cacao, apă, vin şi diferite tipuri de condimente. Spaniolii au început s-o încălzească şi s-o îndulcească cu zahăr. Britanicii au innocuit apoi apa cu laptele şi la ei s-a născut obiceiul de a consuma ciocolată caldă după prânz. În secolul al XVIII-lea s-au născut la Londra şi în diferite zone ale Angliei multe “chocolate house”, care au devenit la fel de faimoase ca şi “coffee house”, locuri unde lumea putea servi o ceaşcă de ciocolată caldă şi discuta, fără cenzură, de politică, filozofie, ştiinţă, economie. Prima “Casă a ciocolatei” s-a născut chiar la Londra, în anul 1657, dar, datorită costului excesiv, ciocolata caldă era rezervată elitei. De unde vine adăugarea friştii? Nu putea veni decât de la americani, pentru ei nimic nu e îndeajuns de caloric. Dar şi nouă ne place!


Iată acum reţelele de ciocolată caldă, în toate variantele sale, pentru 4 persoane:


Ciocolată vieneză



  • - 150 gr ciocolată fondantă

  • - 500 ml lapte

  • - 60 gr zahăr

  • - Frişcă

  • - 60 ml apă

  • - Zahăr vanilat


Daţi ciocolata pe răzătoare şi topiţi-o la bain-marie. Amestecaţi apa, laptele şi zahărul şi fierbeţi până când zahărul s-a diluat. Adăugaţi ciocolată topită şi fierbeţi totul împreună.

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă