miercuri, decembrie 21, 2011

Zdrenţe romane (Straccetti alla romana)

Zdrenţe romane (Straccetti alla romana):

Aceasta este o reţetă tipică din Lazio şi este un fel de mâncare pe care-l puteţi face rapid, mai ales când aveţi musafiri neaşteptaţi. Este foarte “scenografică”, dar şi foarte bună. Reţetă originală este mult mai simplă şi săracă, doar carne şi rucola, dar ceea ce vă propun este reţeta pe care eu am îmbogățit-o.

Pentru preparare, aveţi nevoie de carne de viţel, cea mai protrivită este ceea ce italienii numesc “noce di manzo”, care se ia din coapsa vitei. Cumpăraţi-o deja în felii subţiri. În funcţie de mărimea feliei, pentru o persoană aveţi nevoie de 1, maximum 1 şi jumătate.

Ingrediente:


  • - Carne “noce di manzo”

  • – 1-1,5 felii/persoană

  • - Salată rucola

  • - Câteva roşii cireşică

  • - Nuci bucăţite

  • - Parmezan

  • - Ulei de măsline

  • - Oţet balsamic

Mod de preparare:

Spălaţi şi scurgeţi bine rucola. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătate sau în 4, dacă sunt mai mari. Săraţi-le şi lăsaţi-le într-o farfurie. În altă farfurie, pregătiţi “solzişori” de parmezan: eu folosesc cuţitul pentru curăţat cartofii cu care tai din bucata de parmezan ca şi cum l-aş curăţa de coajă.

Carnea se pregăteşte în două feluri: ori sfâşiată cu mâna în bucăţele mici cât să încapă într-o înghiţitură, ori tăindu-le cu cuţitul, dar în acest caz nu prea vor semăna cu nişte zdrenţe. Dacă vreţi, puteţi să

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă