Prejudecăţile şi stereotipurile cu privire la românii din Peninsulă pot fi schimbate, dacă italienii ne cunosc mai bine cultura şi tradiţiile. Dar nu numai. Un român stabilit la Roma de mai bine de 15 ani a vrut să ofere italienilor o altă imagine despre români: aceea culinară. Pot fi ciorba tradiţională, sarmalele şi salata de vinete instrumente de integrare? Da!- Un proiect început mai mult în joacă, un site în limba italiană dedicat bucătăriei româneşti s-a dovedit a fi un pariu câştigat.
Ciprian Achirecesii nu este bucătar şi nici nu este un geniu în arta culinară. Dar iubeşte tot ce ţine de ţara lui. Ţine să ne-a spună din capul locului. De mai bine de un an de zile, administrează un site unic de felul său. “Ricette rumene. it” este dedicat exclusiv reţetelor culinare româneşti în limba italiană.
Ciprian a sosit în Italia în 1998: avea doar 15 ani şi a venit să locuiască cu părinţii lui, care lucrau în Peninsulă. A făcut studiile la un liceu din Roma. Jumătate din viaţa lui a trăit-o în Italia şi are mulţi prieteni italieni.
"Ideea mi-a venit atunci cnd mi-am dat seama că avem o imagine negativă"
“Ideea de a construi