miercuri, ianuarie 11, 2012

Decizie în unanimitate: Legea răspunderii magistraţilor este constituţională.

Decizie în unanimitate: Legea răspunderii magistraţilor este constituţională.: Legea raspunderii magistratilor este constitutionala, potrivit deciziei de miercuri a judecatorilor Curtii Constitutionale, care a decis in unanimitate in acest sens, relateaza Mediafax.
Senatul a adoptat cu 75 voturi "pentru", 30 de voturi "impotriva" si sase abtineri proiectul de lege care extinde sfera abaterilor disciplinare in cazul judecatorilor si procurorilor si infiinteaza Inspectia Judiciara ca structura cu personalitate juridica in cadrul CSM. Senatul este Camera decizionala. ...

Reaua-credinţă există, potrivit proiectului de lege, atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material sau procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.

Grava neglijenţă există, potrivit proiectului de lege, atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material şi procesual.

Sancţiuniile disciplinare care se pot aplica judecătorilor şi procurorilor, proporţional cu gravitatea abaterilor, sunt: avertismentul, diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 20% pe o perioadă de până la şase luni, mutarea disciplinară pentru o perioadă de până la un an, suspendarea din funcţie pentru o perioadă de până la şase luni şi excluderea din magistratură.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă