vineri, februarie 17, 2012

Apa de la robinet sau ap[ la sticla?

Atenţie la apa plată! Dorna când îngheaţă face mătreaţă!: Atenţie la apa plată! Dorna când îngheaţă face mătreaţă!
Una dintre cele mai mari afaceri la ora actuală în România este reprezentată de producţia şi distribuţia apei de băut, îmbuteliat la sticla de plastic, generic numită PET. Investiţiile într-o asemenea afacere sunt minime, dacă ar fi să ne raportăm la profit uriaş anunţat, an de an, de companiile din segment.
Pentru că dispun de bani şi logistică, marii producători de apă plată sau minerală ne-au învăţat că apa de la robinet e toxică. Pe de-o parte au dreptate. Au venit cu studii, informaţii diverse şi reale care exemplificau impuritatea apei ...

Aşadar, în câţiva ani, românii au ajuns să nu mai bea apă de la robinet.De ce, vedeţi şi aici.
Din nefericire, pericolele apei îmbuteliate şi achiziţionate din magazin nu sunt eliminate. VerticalNews vă prezintă aici valorile nitriţilor şi nitraţilor din apele minerale comercializate în România. Un alt pericol mare al apei îmbuteliate este reprezentat de bacteriile care se dezvoltă în PET după o perioadă mai îndelungată şi depozitarea în condiţii improprii. Vedeţi aici rezultatele incredibile ale unui studiu medical. Concluziile le trageţi singuri.
Mai sunt şi cazuri, semnalate de cititori care găsesc în PET-uri apă cu impurităţi. DoctoriOnline a prezentat problemele apei plate „produsă” de SC Calipso şi comercializată în reţeua hypermarketului Cora. O perioadă, bidonaşele de 5,10 litri au dispărut din magazinele mari, dar au reapărut în cele mai dosnice. Aşadar, mare atenţie. Citiţi povestea aici.
Deunăzi, o altă cititoare a VerticalNews ne-a anunţat, pe noi şi la ANPC, de o altă anomalie

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă