marți, februarie 28, 2012

Guacamole - rețetă vegetariană

Guacamole - rețetă vegetariană:

Guacamole e un sos originar din America Centrală, preparat pe bază de avocado. Cuvântul provine din limba spaniolă din aguacate și mole (avocado și sos) care la rândul lor provin din limba nahuatl, de la cuvântul Ahuacamolli (ahuacatl→aguacate→avocado; molli→mole→sos). Sosul are în componență pastă de avocado și apă la care se adaugă mirodenii. Rețeta modernă și elementară a sosului guacamole constă în a pisa, într-un mojar, fructul de avocado până la obținerea unei paste omogene, adăugândceapă, chili verde, zeamă de lămâie și sare. De asemenea se poate adăuga coriandru tocat fin, miez de roșii proaspete sau pastă de roșii. În țările de proveniență a sosului, varianta în amestec cu roșii poartă denumirea de salsa (sos) și nu guacamole. În nordul Mexicului, sosul guacamole se prepară doar din fructul de avocado pisat, la care se mai poate adăuga puțin lapte sau smântână. În bucătăria mexicană sosul de guacamole se folosește pentru a acompania diverse gustări, taco mexican, preparate din carne, etc.


Cei care țin post pot găti foarte bine această rețetă în această perioadă, ținând cont că nu are ca ingrediente carne, ouă sau brânză.



Ingrediente:


I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă