marți, martie 20, 2012

Hummus libanez - rețetă de post

Hummus libanez - rețetă de post:
Una dintre cele mai interesante şi hrănitoare reţete vegetariene, "hummusul" este plin de substanţe nutritive foarte sănătoase: fier, vitamina C, B6, proteine. Pasta de susan tahini sau tahina aduce şi ea un aport esenţial de vitamina E şi uleiuri mononesaturate, foarte importante pentru organism. Hummusul este o mâncare străveche. Încă din antichitate există documente care atestă aceasta mâncare, care a hrănit omenirea de peste 10000 de ani. Fiind atât de sănătoasă, reţetă originală a fost disputata de multe ori, între Liban şi Israel fiind un adevărat "război" pe aceste teme. În final, s-a decis că hummusul ar fi de origine libaneză. În consecinţă, celelalte popoare, care consumă frecvent hummus, şi-au făcut propriile lor reţete, variaţiuni pe tema reţetei originale. Azi vom prezenta un "hummus bi tahini"(hummus cu pastă de susan), după o reţetă libaneză clasică. Se serveşte cu lipie libaneză, ca un antreu ("mezze") sau ca sos ce aromatizează fripturile, falafelul sau alte preparate vegetariene.
Ingrediente:
  • -250 grame năut uscat
  • -pastă de susan
  • -ulei de măsline
  • -suc de lămâie
  • -usturoi
  • -sare, piper negru şi, opţional, boia iute, coriandru măcinat, chimen măcinat
Mod de preparare:
Se lasă năutul la înmuiat în apă rece minim 12 ore(peste noapte). Volumul boabelor se dublează. Se scurge apa în care au stat

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă