miercuri, martie 14, 2012

Mezeluri româneşti pe bază de şorici, grăsime, apă şi tendoane

Mezeluri româneşti pe bază de şorici, grăsime, apă şi tendoane:
Românii consumă anual circa 9-10 kg de mezeluri, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Române a Cărnii. Din totalul vânzărilor de mezeluri, ponderea cea mai mare o deţin salamurile, cu 40%, urmate de cârnaţi şi crenvurşti, cu 20%, şi parizer, cu 15%. Salamurile sunt la mare căutare şi în magazinele româneşti din Peninsulă. Medicii nutriţionişti români au analizat o serie de produse alimentare pe bază de carne şi au ajuns la concluzii cutremurătoare.
Din dorinţa ca alimentele, în special carnea şi preparatele din carne, să aibă un aspect mereu fraged şi un termen de valabilitate cât mai mare, mulţi producători aleg să folosească potenţiatori de gust şi aditivi alimentari care ajută la menţinerea aspectului proaspăt.
Mai mult, medicii nutriţionişti afirmă că unii producători adăugă şorici, apă, grăsime şi tendoane, în cantităţi mai mari decât ingredientul de bază, carnea, scrie gandul.info. Aspectul este sesizat şi în raportul de activitate al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), potrivit căruia o mare par te dintre alimentele vândute în comerţ nu respectă normele de etichetare şi de conformitate impuse de legislaţ ia în vigoare.
Nu se face “risipă” de carne
În plus, deşi conform etichetei, carnea este ingredientul principal al multor preparate, analizele de laborator realizate

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă