Doru Prelipcean a lucrat şi şi-a făcut stagiul la renumite restaurante din Europa, în Austria sau Germania, iar acum
conduce propria afacere în domeniul cateringului în Londra, serviciile sale adresându-se atât românilor cât și britanicilor. Specializat în bucătării internaționale, gătește cu pasiune bucatele tradiționale românești, fapt ce a și făcut să spună despre el că face cele mai bune sarmale din UK. Doru şi-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie, acasă la Rădăuţi. Spune că a moştenit dragostea pentru gastronomie din familie, de la mama, bunica și străbunica sa.
“Mi-a placut mult să stau la bucătărie şi stăteam de mic în preajma mamei pentru a-i învăţa rețetele. Străbunica mea pregătea pentru nunți, bunica făcea același lucru, iar mama a urmat-o. Eu încerc să continui această tradiție de familie.”
Maestrul bucătar, în vârstă de 38 de ani, a venit în Marea Britanie în urmă cu 10 ani, după ce a finalizat “un stadiu complet de pregătire în Austria și Germania”. “M-am specializat în afara României de la vârsta de 18 ani, când am plecat în Germania și Austria. Am muncit la un restaurant renumit din Viena unde veneau clienți care se respectau. Șeful meu era un
Citeşte mai mult...