miercuri, mai 02, 2012

Usturoiul, de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice populare

Usturoiul, de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice populare:
Un compus cheie care se găseşte în usturoi este de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice populare folosite împotriva toxinfecţiei alimentare, au aflat oamenii de ştiinţă, potrivit Daily Mail.
Testele au descoperit că substanţa care se găseşte în usturoi, diallyl sulphide, este mai eficientă în lupta împotriva toxinfecţiilor alimentare decât antibiotice precum eritromicina sau ciprofloxacin.
De fapt, nu numai că este mai puternic, dar acţionează şi într-un timp mai scurt.
Doctorul Michael Konkel, de la Washington State University, a subliniat că descoperirea are potenţialul de a elimina parţial bacteriile care cauzează infecţii. Bacteriile din clasa Campylobacter sunt cele mai comune cauze pentru toxinfecţiile alimentare din întreaga lume.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă