miercuri, octombrie 10, 2012

Revoltător: Pensionarii români, muritori de foame

Revoltător: Pensionarii români, muritori de foame:
Pensionarii din România trăiesc la limita sărăciei. Mai mult de 11.000 de pensionari primesc lunar, după ce au muncit o viaţă, o pensie mai mică de 100 lei aproximativ 22 de euro). Situaţia acestora nu pare că se va schimba în viitorul apropiat. În schimb, numărul pensionarilor de lux creşte de la an la an în ţara noastră. Dacă în 2009 erau doar 315 persoane care aveau pensii de peste 5.000 de lei, anul trecut, numărul acestora s-a apropiat de 450.
În România există şi pensionari fericiţi. Numărul celor cu venituri de peste cinci mii de lei a crescut constant în ultmii ani. Dacă în 2009 existau doar 315 persoane cu pensii de peste 5 mii de lei, anul trecut numărul acestora a crescut până la 428.
Nu mai puţin norocoşi sunt alţi aproape o mie de români care au pensii curpinse între 4 mii şi 5 mii de lei. Situaţia se schimbă însă radical când vine vorba de cei care abia supravieţuiesc de pe o zi pe alta. Potrivit unei statistici Econtext în ţara noastră sunt aproape 1.500 de persoane care au pensii mai mici de 40 de lei.
Într-o situaţie disperată se află

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă