joi, februarie 07, 2013

Puii din România, injectaţi cu apă

Puii din România, injectaţi cu apă:
În România, peste 90% dintre puii din hipermarketuri sunt injectaţi, susţine Dragoş Frumosu preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară. Mai mult, el spune că injectarea se practică nu doar pentru a da un aspect atrăgător cărnii, ci şi pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia.
Apă la preţ de carne. Este o înşelătorie pe care producătorii de carne o folosesc tot mai des. Scandalul de proporţii din Bulgaria trage un semnal de alarmă şi în România. Guvernul de la Sofia a interzis vânzarea cărnii de pui injectate cu apă, iar astfel de produse se găsesc şi pe rafturile magazinelor romanesti. O recunosc patronatele din domeniu.
"Fără discuţie, există această carne injectată în România. Lucrul ăsta se întâmplă de foarte multă vreme. Tot ce arată frumos, rotund, aranjat în pungă, în procent de 90% înseamnă pui injectat. Se practică această injectare şi datorită măririi termenului de valabilitate, dar nu ştim ce mâncăm.
În România şi în domeniul industriei alimentare şi al respectului faţă de consumator trebuie o legislaţie foarte drastică. Trebuie să avem standarde pentru fiecare produs, ca să ne asigurăm că mâncăm sănătos", a precizat Frumosu.
Preşedintele FNSIA spune că una din singurele modalităţi

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă