miercuri, iunie 12, 2013

Mioara Dumitrescu, bolnavă de cancer, a reușit să învingă sistemul, cel puțin pentru moment. Instanța a obligat Comisia de Experţi de la nivelul CNAS să-i prelungească tratamentul oncologic.
cancer romaniaComisiei de Experţi de la nivelul CNAS pentru implementarea Programului Naţional de Oncologie, din data de 20.03.2013, în urma Ordonanţei Prezidenţiale nr. 847/27.12.2013, Comisia a analizat dosarul pacientei Mioara Dumitrescu şi a aprobat tratamentul cu Avastin pentru perioada aprilie-iunie 2013.
În şedinţa Comisie de Experţi la nivelul CNAS pentru implementarea Programului Naţional de Oncologie de azi, 12.06.2013, s-a reanalizat dosarul pacientei Mioara Dumitrescu, conform procedurilor în vigoare şi conform documentelor medicale ataşate, referat medic curant/medic coordonator judeţean, constatându-se că pacienta nu a prezentat toxicităţi notabile datorate tratamentului cu Avastin (conform referatului medicului curant), iar din punct de vedere imagistic, s-a constat că boala este staţionară. Din aceste motive, Comisia recomandă punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 847/27.02.2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia VII-a contencios, administrativ şi fiscal privind aprobarea continuării tratamentului cu Avastin, pentru perioada iulie-august-septembrie 2013”, se arată în comunicatul de presă al CNAS.
Casa Națională de Sănătate face precizarea că: indicaţia medicului curant nu respectă RCP-ul produsului, înregistrarea EMEA (la nivelul Comunităţii Europene) şi nici înregistrarea în România a acestuia. Specificăm faptul că tratamentul poate fi administrat numai în cadrul unei secţii oncologice, sub supravegherea medicului curant oncolog, din cauza riscului crescut de reacţii adverse cu potenţial letal. Medicul curant/coordonator local al programului de oncologie este obligat să înainteze, până la data de 10 august 2013, documentele medicale care să ateste faptul că boala nu este în evoluţie sub tratament cu Avastin şi nici nu există toxicităţi notabile produse de tratamentul cu Avastin.
În urma informaţiilor obţinute de la medicul curant, pacienta a fost internată în secţia de oncologie Alexandria, judeţul Teleorman, în data de 10 iunie 2013, internare în urma căreia s-a pus la dispoziţie, la cererea familiei, medicamentul necesar în vederea administrării la Spitalul Orăşenesc Turnu- Măgurele.
The post CNAS, obligată de instanță să-i asigure medicamente gratuite unei bolnave de cancer appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă