miercuri, septembrie 17, 2014

Calitatea sunetului la telefoanele mobile - studiu pe 410 de modele

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania -A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind telefoanele mobile si smatphones. In cadrul studiului au fost testate un numar de 410 modele, de la peste 31 de producatori, dintre care amintim Samsung, Apple, Nokia, HTC, Sony si altii.
Daca decizia cumpararii este bazata pe specificatia calitatii de redare a sunetului, clasamentul este urmatorul:
Primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ din punct de vedere al calitatii redarii sunetului:
MODELNOTA
HTC One X+8,2
Sony Xperia Z Ultra8,2
Nokia Lumia 10208,2
Sony Xperia Z18,2
Nokia Lumia 15208,2
 

Ultimele 5 produse avand cel mai MIC calificativ din punct de vedere al calitatii redarii sunetului:
MODELNOTA
AEG BTX330 Transformer Dual SIM1.7
Nokia Asha 2003.2
Samsung Galaxy S GT-I90033.6
Alcatel One Touch Star 6010D3.7
Alcatel One Touch Fire 4012X3.7
 

Calificativele au fost acordat pe o scara de la 1 la 10, in care 1 este cel mai mic calificativ posibil, iar 10 este cel mai mare calificativ.
Specificatia durata de functionare a bateriei reprezinta media testelor cu privire la comportamentul bateriei, utilizand un telefonul conectat la un simulator de retea GSM 900 / UMTS reglat la putere  medie.
A fost testat comportamentul telefonului in urmatoarele situatii :
- Standby in retea UMTS
- Consum baterie cu GPS pornit, respectiv oprit, utilizand Google Maps, cu si fara conexiune de date activa.
- Durata descarcare baterie prin utilizare conexiune voce in retea GSM900 si UMTS
Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru oferirea de produse si servicii la standarde europene, astfel incat alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind telefoanele mobile pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania, unde consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.
International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.
ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă