sâmbătă, noiembrie 22, 2014

 








În perioada 17 noiembrie – 21 noiembrie 2014 şi la Şcoala Gimnazială Nr.11 Botoşani s-a  organizat  campania socială de sprijinire a copiilor şi familiilor aflate în dificultate ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.
Cu dăruire şi bunăvoinţa de a face o faptă bună, fiecare clasă a susţinut financiar activitatea care s-a desfăşurat pe parcursul întregii săptămâni.
Alături de dascălii lor, elevii noştri s-au mobilizat  şi au colectat 1200 de lei precum şi produse (legume,fructe şi produse alimentare vegetale) în valoare de 300 de lei.
Joi, la ora prânzului, pe o vreme nu prea frumoasă, împreună cu patru cadre didactice şi un părinte, un grup de membri  din Consiliul elevilor s-a deplasat în Piaţa Centrală a oraşului de unde a achiziţonat legumele şi fructele ce urmau să fie donate
Au cumpărat fasole, morcov, ţelină, ceapă, păstârnac, pătrunjel, orez, paste făinoase, ulei, pastă de tomate, mandarine , în valoare de 724 lei, pe care le-au donat Cantinei de la Biserica Sf. Ilie din vecinătatea şcolii.
Celelalte produse achziţionate urmează a fi dăruite mâine, de praznicul “ntrării Maicii Domnului în biserică”, la trei familii aflate în dificultate:  o familie din Roşiori, com. Răchiţi şi două familii identificate de părintele Ştefan Grădinaru de la Biserica “Drept credinciosul Ştefan cel Mare şi Sfânt”, - partenerul şcolii noastre în proiectul filantropic “Bucuria de a dărui”.

Cu toate condiţiile neprielnice ale vremii, copiii au fost tot timpul veseli şi au ales legume şi fructe frumoase, neezitând să negocieze cu comercianţii din piaţă, dorind astfel să folosească foarte bine şi ultimul bănuţ adunat de ei.
Prof. Rozalia Groza

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă