joi, august 13, 2015

Poliția comunitară Botoșani avertizează doi tineri care au tulburat liniștea publică




Poliția comunitară Botoșani în acțiune azi, 14 august 2015, în jurul orelor 5,40, Polițiștii au legitimat, avertizat și îndepărtat doi indivizi care tulburau liniștea publică. Iată ce a rămas în urma celor doi pe bancă și pe spațiul înconjurător.


Cazuri similare în țară : 

http://ziarulunirea.ro/amenzi-de-850-de-lei-pentru-consumul-de-alcool-in-spatiul-public-si-patrunderea-fara-drept-in-incinta-hidroelectrica-265386/

Consumul de alcool în public, art. 2, pct. 23 din Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;”

http://alba24.ro/sanctiuni-aplicate-de-jandarmii-din-alba-pentru-consum-de-alcool-in-spatiul-public-cersetorie-si-prostitutie-66073.html

În România, consumul de alcool pe stradă este interzis şi se amendează. La fel ca prostituţia şi cerşetoria. Mulţi cetăţeni se bazează pe principiul „Hoţul neprins, negustor cinstit” şi încalcă aceste norme de consuită în public. Jandarmii aplică aproape zilnic amenzi acestui gen de persoane. Marţi, 10 ianuarie 2012, jandarmii au aplicat o serie de amenzi în acest sens.
Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, precum drumurile publice, parcurile, stadioanele şi terenurile sportive, instituţiile culturale, sălile de spectacole, instituţiile sau unităţile economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei. 

http://presagalatibraila.com/article/gala%C5%A3i-video-ce-po%C5%A3i-p%C4%83%C5%A3i-dac%C4%83-bei-alcool-%C5%9Fi-spargi-semin%C5%A3e-noaptea-%C3%AEn-fa%C5%A3a-blocului

Galați: 
Polițiştii locali au depistat  șapte tineri care tulburau ordinea și liniștea publică în zona Complex Micro 40. Persoanele în cauză au fost controlate corporal sumar de către echipajul de intervenție rapidă și sancționați contravențional, conform Legii 61/1991, cu amendă totală în sumă de 4.900 lei. Alţi şase tineri, care consumau semințe și aruncau cojile și ambalajele pe partea carosabilă, au fost sancționați, conform HCL 79/2002, cu amendă în sumă de 240 lei. Trebuie menționat faptul că unii dintre tinerii prinși că spărgeau seminţe pe domeniul public, au curățat zona din proprie inițiativă și au primit din partea polițiștilor locali doar câte un avertisment verbal. Vezi AICI video cu razia din acest weekend a Poliţiei Locale din Galaţi.



http://ph-online.ro/politica/item/44517-politia-locala-pe-urmele-mancatorilor-de-seminte


Consumul de semințe și de băuturi alcoolice în spațiile publice și aruncarea cojilor, a ambalajelor sau a recipientelor pe domeniul public, au fost faptele preponderent constatate de către polițiștii locali, fiind aplicate conform prevederilor legale, 15 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2.500 lei.

Acțiunile de acest gen vor continua în perioada următoare și în alte zone ale municipiului, în scopul asigurării unui climat decent și civilizat de conviețuire socială.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă