marți, august 01, 2017

Planul UE pentru fructe, legume și lapte în școli lansat pentru anul școlar următor Comisia Europeană

Planul UE pentru fructe, legume și lapte în școli lansat pentru anul școlar următor Comisia Europeană: "Cele două scheme finanțate de UE care furnizează lapte, fructe și legume copiilor școlari din Europa au fost integrate într-o singură schemă pentru începutul anului școlar 2017-18.

Schema vizează promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul copiilor, concentrându-se asupra fructelor, legumelor și laptelui, deși țările UE sunt, de asemenea, libere să distribuie produse prelucrate, cum ar fi brânza, supa sau sucul derivat din aceste ingrediente de bază. Produsele alese trebuie să răspundă problemelor de sănătate și de mediu pentru a beneficia de finanțarea europeană.

Distribuția produselor la școală face parte dintr-o schemă mai amplă de a preda copiilor despre alimentație și agricultură și importanța unei diete echilibrate.

Aceasta este prima dată când cele două scheme separate au fost integrate într-o singură schemă, în încercarea de a asigura o gestionare și monitorizare mai simple și de a reduce povara administrativă a autorităților naționale care iau parte.

Pentru schema pentru anul școlar 2017-18 a fost alocat un buget de 250 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro au fost alocate pentru lapte și 150 de milioane de euro pentru fructe și legume. Fiecare stat membru al UE are propria alocare bugetară specifică , pe baza numărului de copii școlare și, în cazul laptelui, a utilizării anterioare a fondurilor UE.

Mai multe informatii
Planul UE pentru fructe, legume și lapte"



'via Blog this'

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă