miercuri, mai 14, 2008


Comunicat de presă
www.avertizori.ro


Crezi că nu poţi lupta împotriva corupţiei?! Acum TU poţi face diferenţa! Intra pe http://www.avertizori.ro/ şi află cum poţi fi avertizor de integritate şi cum te protejează legea atunci când semnalezi încălcări ale legii din instituţia în care lucrezi.
Transparency International Romania, Fundaţia Concept şi Asociatia pentru Protectia Consumatorilor Botosani te încurajează să iei atitudine şi îţi pun la dispoziţie, începând cu data de 14 mai 2008, site-ul http://www.avertizori.ro/ , un portal dedicat atât personalului din administraţia publică, cât şi societăţii civile şi reprezentanţilor mass-media.
Site-ul reprezintă o platformă complexă de comunicare, menită să ofere informaţii utile privind faptele care pot face obiectul unei avertizări de integritate, mijloacele de plângere şi mecanismele de protecţie pe care funcţionarii publici, personalul contractual şi alte categorii de personal din administraţia publică le au la dispoziţie. Pentru instituţiile publice, societatea civilă şi mass-media, site-ul reprezintă o sursă de informaţii cu privire la modul în care pot fi receptori de avertizări şi cum anume trebuie să gestioneze astfel de sesizări. La secţiunea forum, specialiştii TI-Romania vor răspunde la întrebări legate de protecţia avertizorilor de integritate şi vor putea fi împărtăşite experienţele personale în acest domeniu.
Pagina cuprinde de asemenea poveşti de succes despre oameni care au avut curajul să iasă din pasivitate atunci când au constatat nereguli în instituţiile în care lucrau, iar demersurile lor au schimbat lucrurile.
http://www.avertizori.ro/ face parte din campania de informare derulată de Transparency International Romania, Fundaţia Concept şi de organizaţiile societăţii civile de la nivel local, în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii societăţii civile de a promova integritatea publică la nivelul administraţiei publice locale”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul PHARE 2005 - Consolidarea Democraţiei în România.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul sau contactaţi-ne la numărul de telefon (021)317.71.70, sau la adresa de e-mail office@transparency.org.ro. Persoană de contact: Iulia Coşpănaru.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă