miercuri, martie 24, 2010

Comunicat de presă - ACER


Asociatia Consumatorilor Europeni din România – ACER este persoană juridică română, apolitică si nonprofit, infiintată in baza O.G. nr. 26/2000, aprobată prin Legea nr. 246/2005 si are ca scop principal educarea consumatorilor cat si informarea corectă si completă cu privire la drepturile conferite de lege.
                                   Pentru prima data de la infiintare, ACER a comandat laboratoarelor acreditate, in perioada 05/05/2009 – 09/05/2009 efectuarea de teste comparative privind calitatea apei distribuite in municipiul Botosani si nu numai, constatand abateri importante de la prevederile Legii nr. 458 din 2002 privind calitatea apei potabile, cu efecte deosebite asupra sanatatii si vietii consumatorilor.
                                    ACER,  prin intermediul dvs., trage un semnal de alarmă si roagă autoritatile responsabile, prevazute de lege, respectiv ASP, ANSVSA, ANPC, MAI, sa ia toate masurile de protejare a vietii, sanatatii si integritatii consumatorilor.
                                   Vă prezentăm în imagine   rezultatele testelor comparative în conformitate cu buletinele de analize detinute de ACER:




Lăsăm consumatorii si institutiile abilitate, inclusiv Consiliul Judetean, Consiliul Local Botosani si Prefectura, sa faca singuri comparatiile,  cu mentiunea ca legea prevede pentru apa potabila absenta bacteriilor coliforme, a escherichia si streptococilor fecali si că azotatii si azotitii prin acumulare, pot duce la malformatii si chiar la  decese în randul consumatorilor.
                  Fara nici un dubiu, apa provenita de la Izvorul Cismea, din reteaua municipală livrata de APAGRUP si chiar apa plata din comert, nu corespunde prevederilor legale pentru a fi potabila si prezintă risc de afectare a sanatătii, integritătii si vietii       consumatorilor.       
                  Cu stimă,

DIRECTOR PROGRAME,

Marinela Plian



Eschierichia coli (numita de asemenea si E. coli) este o bacterie ce poate cauza infectii serioase. Mai multe sute de tipuri sau specii de E. coli traiesc in mod obisnuit in tubul digestiv la oameni si animale. Unele specii produc o toxina puternica care determina diaree sanguinolenta si rar pot cauza probleme hematologice grave si chiar insuficienta renala. Cel mai comun tip de E. coli este E. coli O157:H7 (numerele si literele indica tipul de E. coli). Alte tipuri de E. coli pot determina infectii ale tractului urinar sau alte infectii.


Autori: Asociaţia Consumatorilor Europeni - ACER

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă