vineri, septembrie 09, 2011

Soţii Ionel din Ancona au reinventat bucătăria italiană: “facem pizza cu caşcaval şi ...

Soţii Ionel din Ancona au reinventat bucătăria italiană: “facem pizza cu caşcaval şi ...:




La Jesi, în provincia Ancona, o familie originară din Sibiu a deschis un restaurant cu specific românesc, denumit "La ciorba de burtă". Nicio reţetă italiană nu există în meniu. Proprietarul spune că doreşte ca românii să se simtă ca la ei în ţară. Singurul "compromis" este făcut de prepararea pizzei, dar şi aceea gătită cu caşcavalul românesc.







Din meniul restaurantului nu lipsesc micii, tochiturile şi fripturile cu specific românesc. Denumirea dată restaurantului, "La ciorba de burtă", face indispensabilă existenţa renumitei ciorbe, gătită "ca la noi acasă". Reţetele de peşte au deocamdată doar păstrăvul. Majoritatea ingredientelor sunt aduse din România. Deşi e deschis de puţin timp, nicio lună, s-a dus vestea că "parcă se mănâncă mai bine ca la restaurantele din România."



Proprietara restaurantului este Mihaela Ionel, are 34 de ani şi este originară din Sibiu. Împreună cu soţul ei, întreprinzător în domeniul construcţiilor, au dus la bun sfârşit o idee care se cuibărise în mintea lor de mai bine de trei ani.



"Am venit în Italia în urmă cu şase ani şi ca majoritatea româncelor am lucrat ca babysitter sau la curăţenie şi menaj. Am evitat să-mi caut de lucru ca "badante", soţul meu nu

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă