vineri, decembrie 09, 2011

Serial GR/ Cum ne afectează criza?

Serial GR/ Cum ne afectează criza?:


Criza economică îi loveşte crunt şi pe românii din diaspora. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, în 2011 românii emigraţi în străinătate au trimis doar jumătate din sumele pe care le transferau în ţară înainte de criză.



Dacă în 2008 românii de peste graniţe au trimis în ţară 8,64 miliare de euro, în 2010 suma s-a înjumătăţit, nivelul remitenţelor oprindu-se la 3,9 miliarde. Iar în 2011, suma va fi şi mai mică, dacă ţinem cont de faptul că în primele nouă luni ale anului, banii trimiţi acasă s-au redus cu aproximativ 200 de milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.



Care sunt efectele crizei asupra comunităţii de români din Italia? Care sunt categoriile de muncă cele mai afectate? Câţi români se gândesc să se întoarcă în ţară? Gazeta Românească îşi propune să dedice o serie de articole unei teme de actualitate, care ne afectează pe fiecare în parte: Criza economică şi românii din Italia.



Străinii, mai afectaţi de criză decît italienii



Guvernul italian a anunţat adoptarea unor măsuri de austeritate, care vor avea consecinţe şi asupra imigranţilor, deci, implicit, asupra românilor. Criza, după cum arată şi ultimul raport statistic Caritas Migrantes, i-a lovit pe

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă