joi, ianuarie 19, 2012

Cassoulet - rețetă veche franțuzească

Cassoulet - rețetă veche franțuzească:

Cassoulet este una dintre cele mai faimoase reţete, specifică părţii de vest a Franţei. Originea “cassoulet” nu este foarte clară, unii afirmă că este de origine arabă, alţii că a fost creată în timpul “războiului de 100 de ani”(sec XIV-XV). În Franţa există mai multe variante ale reţetei dar bucătarii declară în unanimitate, ca regulă de bază, că prepararea se face la foc mic.


Ingrediente:




  • 500 g fasole albă (uscată),

  • 5 cepe, 6 cuişoare,

  • 100 g sorici,

  • 3 crenguţe cimbru,

  • 3 fire pătrunjel,

  • 2 foi de dafin,

  • 6 căţei de usturoi,

  • 250 g cârnaţi (usturoiaţi),

  • 500 g carne de miel,

  • 400 g ceafa de porc,

  • 100 g costiţă,

  • 4 linguri untura,

  • sare, piper,

  • 3 roşii mari (circa 500 g),

  • 2-3 linguri pesmet.



Mod de preparare:


1. Se pune fasolea la înmuiat. Se pune fasolea într-o oală mare, se adaugă 2 l de apă şi se lasă peste noapte cu capac să se înmoaie. Se curăţa 3 cepe şi se înfig în ele cuişoarele. Şoriciul se pune în apă clocotită şi se lasa să fiarbă câteva minute.


2. Se fierbe fasolea. Se leagă cu o aţă pătrunjelul, cimbrul şi o foaie de dafin. Se fierbe fasolea circa o oră în apă în care a fost înmuiata, împreună cu cele 3 cepe împănate,

Citeşte mai mult...

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă