marți, decembrie 18, 2012

De ce este bine să mâncăm ciocolată neagră iarna | adevarul.ro

De ce este bine să mâncăm ciocolată neagră iarna | adevarul.ro: "Bună pentru creier şi pentru inimă

Inima şi întregul sistem cardiovascular, puse şi ele la încercare în sezonul rece, au de câştigat dacă mâncăm zilnic o pătrăţică-două de ciocolată neagră. Studiile au arătat că acest desert reduce cu 37% riscul de boli cardiovasculare, cu 48% riscul unui accident vascular cerebral şi cu 27% riscul unui infarct. Toate acestea pentru că ciocolata neagră conţine o cantitate crescută de cacao, care reduce tensiunea arterială.

În plus, flavoinoidele din cacao stimulează circulaţia sangvină la nivelul creierului şi, deci, menţin funcţiile cerebrale la capacitate maximă, chiar şi în cazul vârstnicilor."

'via Blog this'

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă