duminică, mai 26, 2013

Atenție: roșiile țuguiate sunt foarte periculoase!

Atenție: roșiile țuguiate sunt foarte periculoase!: "“Stimulenții pentru fructificare, pe bază de 2.4-D, un erbicid care stimulează legarea florilor, produc un mucron (țugui) la vârful fructului. Există și un hibrid bulgăresc, prekos, care prezintă, prin caracterul său de hibrid, un mic mucron, de circa 3 mm. Însă, când 2.4-D este aplicat necorespunzător, acel țugui este mai mare, foarte bine evidențiat, având dimensiunea de 4 mm. – 6 mm. Prin folosirea excesivă a acestui stimulent, fructele pot avea aspect de gogoşar, iar atunci când se taie se observă că pericardul este desprins de partea interioară“, a explicat Marcel Costache, director general la Institutul de Legumicultură și Floricultură Vidra (ILFV)."

'via Blog this'

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă