luni, august 12, 2013

Cercetătorii au dezvoltat un medicament care ,,programează” organismul să omoare cancerul - Doctorul zilei — Doctorul zilei

Cercetătorii au dezvoltat un medicament care ,,programează” organismul să omoare cancerul - Doctorul zilei — Doctorul zilei: "Până acum, un studiu realizat pe 26 de pacienţi sufereau de cancer pancreatic a dat rezultate promiţătoare. Acum, oamenii de ştiinţă vor iniţia un nou studiu clinic, finanţat de Uniunea Europeană cu 5 milioane de lire sterline, pentru a putea testa tratamentul pe un eşantion mai mare.

„Ceea ce am descoperit a fost că există un spectru larg de receptori care pot activa şi dezactiva celule imunitare. Unele tipuri de cancere sunt capabile să dezactiveze celulele imunitare. Tocmai de aceea noi am lucrat la creare unui medicament care grăbeşte reactivarea sistemului imunitar. Dacă vom folosi medicamentul ca pe un vaccin, vom avea posibilitatea de a dirija şi antrena celulele imunitare să ţintească cancerul”, a declarat profesorul Martin Glennie, specialist în studierea cancerului şi coordonatorul studiului."

'via Blog this'

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă