miercuri, august 27, 2014

Masini de spalat rufe - test comparativ pe 747 de modele

Masini de spalat rufe - un ajutor in casa sau doar un mare consumator?

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind masinile de spalat rufe. In cadrul studiului au fost testate un numar de 747 modele, de la peste 60 de producatori, dintre care amintim Indesit, Whirlpool, Siemens, Samsung, Bosch, Panasonic, Zanussi, LG, AEG, Candy.
Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta in cunostiinta de cauza.
Astfel, pe criteriul ce priveste performanta spalarii:
Primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ din punct de vedere al performantei spalarii:
MODEL
NOTA
Miele W5722
9,4
Miele W5722 Inox
9,4
Bosch WAQ20327IT
9,2
Miele W183 Top Silence
9,2
Bosch WAQ24468EE
9,0

Primele 5 produse cu cel mai MIC calificativ privind performanta spalarii:
MODEL
NOTA
Edesa ROMAN L-1018
3,1
Fagor F-4812
3,1
Edesa SUNNY610
2,9
Indesit WITXL1251
2,4
LG WD10600SD
2,2

Testarea masinilor de spalat s-a realizat in urmatoarele conditii :
- Temperatura ambientala: 20 ± 2 °C si 65 ± 5 % umiditate relativa
- Apa utilizata : 2,5 mmol (Ca + Mg)/l, (14 °dH), 15 °C ± 2 ° C 
- Alimentare cu energie electrica : 230V ± 1% 
- Detergent utilizat : standard IEC A*
Laboratorul a stocat detergentul in aceleasi conditii (refrigerare) si a utilizat acelasi detergent pentru testarea tuturor masinilor de spalat.
Toate testele realizate sunt bazate pe standardul EN 60456 Editia 2 sau mai recent.
Pentru fiecare masina de spalat s-au realizat 3 cicluri complete de spalare. Pentru cazurile in care s-au constatat diferente intre cicluri de +/-6%, au mai fost efectuate doua cicluri suplimentare.

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons membru cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. - International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente. 

International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.
ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă