joi, noiembrie 20, 2014

Ghid de supravietuire dupa Black Friday de la Centrul European al Consumatorilor din România

Activitățile Centrului European al Consumatorilor din România (ECC Romania) sunt finanțate de către Comisia Europeană și de către Guvernul României prin intermediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din România. ECC Romania funcționează în cadrul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC-Romania).

                                                                                              
Ghid de supraviețuire după Black Friday
 

20.11.2014

 

Încă o tradiție importată de la americani, ai putea spune. Într-adevăr, Black Friday sau Vinerea Neagră, este organizată în mod tradițional de retailerii americani în vinerea care urmează sărbătorii Zilei Recunoștinței.

Dincolo de acest lucru, Vinerea Neagră reprezintă un excelent prilej pentru consumatori de a profita de reducerile comercianților.

Cel mai important aspect care trebuie subliniat însă este faptul că,indiferent de denumirea acestei perioade de reduceri și de proveniența sa, consumatorii vor beneficia de aceleași drepturi pe care le au și în restul timpului, iar comercianții trebuie să respecte o serie de reguli clar stabilite.
Acesta este și motivul pentru care ECC Romania îți oferă acest ghid care te va ajuta să ”supraviețuiești” în calitate de consumator după perioada de reduceri care urmează, respectiv 22-30 noiembrie.

Descarcă materialul de mai jos și poți vedea cum trebuie afișate prețurile, cum și când poți renunța la ce ai cumpărat, cum beneficiezi de garanție și încă vreo câteva sfaturi. Pe scurt, cum supraviețuiești după Vinerea Neagră.

Varianta pdf a broșurii o poți descărca de aici. Și acesta este și linkul pe care te sfătuim să îl dai către cititori.

Multumesc
O zi de retrăit,
Laura Pascu


 
Share
Tweet
Forward
Download Ghid de supravietuire dupa Black Friday

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă