Viitorul PAC: hrănirea lumii Comisia Europeană: "
iStock.com/shironosov
Ce vrei să mănânci la cină diseară? Poate că niște paste, moussaka sau pirogi, stând confortabil acasă sau într-un restaurant ... Este o întrebare simplă pentru mulți dintre noi, pe care nici măcar nu ne gândim de două ori. Dar pentru milioane de oameni din întreaga lume, întrebarea este mult mai fundamentală: am ceva de mâncare deloc? Și trebuie să-mi părăsesc casa doar pentru a supraviețui?
Potrivit raportului ONU privind securitatea alimentară mondială, 815 milioane de oameni s-au confruntat cu o foame gravă în 2016 - adică peste o jumătate de ori întreaga populație a Uniunii Europene. Există numeroase motive pentru care atât de multe milioane sunt afectate de această problemă, de la conflict la schimbările climatice, iar nevoia de hrană și de adăpost este unul dintre motivele principale pentru multe dintre fluxurile de migranți din întreaga lume de astăzi. În 2015, au existat 244 milioane de migranți internaționali, cu 40% mai mulți decât în 2000.
O mare parte din acești migranți provin din zonele rurale în care mai mult de 75% din populația săracă și cea alimentară nesigură depinde de mijloacele de trai agricole și resursele naturale, conform cifrelor furnizate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO).
Legăturile dintre migrație, insecuritatea alimentară și dezvoltarea rurală sunt complexe. Siguranța alimentară - simplul fapt de a asigura că toată lumea are suficientă hrană pentru a-și satisface nevoile - a fost întotdeauna un obiectiv central al politicii agricole comune, atât în cadrul UE, cât și la nivel mondial. În țările sale membre, UE investește în producția viabilă de alimente, gestionarea durabilă a resurselor naturale și o dezvoltare teritorială echilibrată. La nivel internațional, UE reprezintă un multilateralism și un comerț deschis, bazat pe reguli și echitabil: UE este, de departe, cel mai mare importator mondial de produse agricole din țările cel mai puțin dezvoltate, atingând în anul 2016 importuri de produse agroalimentare de 3,4 miliarde de euro.
Dar sprijinul UE acordat țărilor în curs de dezvoltare nu se referă doar la tranzacționarea favorabilă cu acestea: între 2014 și 2020, UE va investi mai mult de 8,5 miliarde de euro în programe de securitate alimentară, nutriție și programe agricole durabile în 62 de țări partenere din întreaga lume Numai 36 sunt în Africa Subsahariană. Finanțarea este concepută pentru a completa abordarea UE privind ajutorul și comerțul, contribuind la promovarea unor investiții responsabile din sectorul privat în țările în curs de dezvoltare, prin încurajarea investițiilor care evită exploatarea terenurilor, prin asigurarea unui venit decent pentru agricultori și prin recunoașterea rolului central al agricultorilor în lanțul de aprovizionare cu alimente.
Depopularea rurală este o provocare pentru fiecare regiune a lumii. În Europa, răspunsul UE la această provocare constă în politica și finanțarea dezvoltării rurale, concentrându-se pe o multitudine de probleme, de la promovarea accesului la internet de mare viteză sau a reînnoirii satelor la dezvoltarea agriculturii și a afacerilor. Aceste experiențe și abordări sunt, de asemenea, împărtășite cu țările partenere ale UE, de exemplu prin schimburi regulate cu țările Uniunii Africane sau prin proiecte precum schimburile de tineri agricultori.
Agricultura este elementul de bază al societății umane: fără hrană și sănătate, nimic altceva nu contează. Sectorul agroalimentar este vital pentru realizarea securității alimentare, dar și pentru asigurarea locurilor de muncă și a creșterii în zonele rurale - abordarea uneia dintre cauzele principale ale migrației ilegale.
Mai multe informatii
Ziua Mondială a Alimentelor
Un impuls reînnoit pentru parteneriatul UE-Africa
Fișa de date: Transformarea agriculturii africane
Obiectivele dezvoltării durabile
Cooperarea și dezvoltarea internațională a UE: alimentația și agricultura
Politica UE privind migrația
Broșura proiectului EAFRD: migranții și integrarea refugiaților
Integrarea migranților în Europa rurală"
traducere Google
'via Blog this'
Pagini
- Pagina de pornire
- Filme educative despre droguri
- Medical: Pachetul de bază,Sesizări corupție, şpăgi, abuzuri, malpraxis etc.
- Drepturile consumatorilor europeni
- Harta rutieră planetară
- Harta scumpirilor la benzină în UE, video educație rutieră
- Avocaţi - consultaţii on line
- Medicamente
- Toate informaţiile şi modelele de formulare sau ce...
- Parolele WiFi din aeroporturi din toată lumea.