traducere Google
Comisarul Uniunii Africane Sacko, directorul FAO, președinții, miniștrii Martina și miniștrii G7, Excelențe, doamnelor și domnilor. Vă mulțumesc Dr. da Silva pentru invitația de a sărbători astăzi și a face această declarație. Migrația din zonele rurale este o realitate în toată lumea, în fiecare țară și continent. Există adesea similarități globale între factorii care determină o persoană din mediul rural să migreze într-o zonă urbană.
În multe cazuri, este o lipsă de oportunitate în regiunea lor de origine - fie că este vorba de ocuparea forței de muncă, stilul de viață sau conectivitatea în lumea întreagă. Uneori, este fuga de conflict sau sărăcie. Deci, aceasta înseamnă că trebuie să lucrăm din ce în ce mai mult împreună pentru a construi noi răspunsuri și soluții la noi situații și provocări.
Agricultura este din ce în ce mai mult recunoscută ca jucând un rol-cheie în abordarea cauzelor profunde ale migrației. Summit-ul UE-Africa al Valettei din 2015 a dat un nou impuls politic agriculturii în aceste regiuni.
Acestea adesea fug de sărăcie, de foame sau de conflicte. Și acest lucru ne cere ca factori de decizie să dezvoltăm un set diferit de răspunsuri politice.
Politica de construcție și structurile de investiții pentru a consolida securitatea alimentară și pentru a spori dezvoltarea rurală trebuie să se afle în centrul planului nostru.
Lipsa de oportunități decente de angajare pare să fie în centrul deciziei de a migra.
Cei mai mulți migranți - și aceștia sunt foarte tânăr, cu vârste între 15 și 35 de ani - se mută în locuri unde se așteaptă să găsească locuri de muncă mai bune.
Prin urmare, migrația este în mod clar un răspuns la decalajul dintre venituri între regiuni și țări.
De exemplu, majoritatea migranților din Africa de Vest și din Orient se deplasează mai întâi în țările lor, mai ales din zonele rurale spre zonele urbane mai mari. În general, se mută de una sau de mai multe ori înainte de a migra peste frontierele naționale.
Am auzit statisticile în legătură cu creșterea globală a populației, în special în Africa. În spatele acestor figuri se află ființele umane care doresc o viață mai bună. Aceste tendințe demografice și migratoare sunt susceptibile de a persista, până când toate cauzele fundamentale ale migrației sunt abordate de noi toți. Dezvăluirea sculpturii micului băiat migrant de astăzi de către Papa Francis va fi un memento constant pentru a acționa împreună.
Aceasta este o provocare globală și salut declarația explicită făcută astăzi de Papa Francis de a oferi participarea deplină a Bisericii Catolice pentru a ajuta la îndeplinirea acestei provocări.
Excelențele, lipsa oportunităților în țările de origine au un impact asupra tuturor aspectelor comunităților rurale.
Iar tinerii care se deplasează din zonele rurale amenință nu numai capacitatea sectorului agroalimentar de a susține economia rurală, ci și comunitățile urbane.
Cu toții suntem de acord că legăturile dintre migrație, insecuritatea alimentară și dezvoltarea rurală sunt deseori complexe.
În primul rând, trebuie să continuăm să combatem foametea, iar aici, UE este pregătită să își joace rolul.
Combaterea securității alimentare - atât în cadrul UE, cât și la nivel mondial - rămâne un obiectiv fundamental al mai multor politici europene, inclusiv domeniul meu de responsabilitate, politica agricolă comună (PAC).
În cadrul UE, investitim în producția viabilă de alimente, gestionarea durabilă a resurselor naturale și o dezvoltare teritorială echilibrată
La nivel global, promovăm multilateralismul și continuăm să susținem un comerț deschis, bazat pe reguli și echitabil.
UE rămâne, de departe, cel mai mare importator mondial de produse agricole din țările cel mai puțin dezvoltate - cu importuri de produse agroalimentare în valoare de 3,4 miliarde de euro în 2016.
În plus, în ultimii 25 de ani, politica agricolă a UE a suferit mai multe reforme care și-au eliminat trăsăturile comerciale și de denaturare a pieței, iar UE ar dori să facă mai mult în alte aspecte ale politicii care se vor baza pe acordul multilateral din Nairobi în 2015.
Politica noastră agricolă este și va continua să fie coerentă cu inițiativele de dezvoltare ale UE și voi continua să susțin această direcție politică în cadrul reformei PAC a UE după 2020. Este necesară o sinergie mai mare și o abordare politică mai integrată pentru a obține rezultate mai bune în domeniul securității alimentare și alimentația, acțiunea în domeniul climei, protecția resurselor naturale, biodiversitatea, difuzarea nanotehnologiei pentru toți agricultorii și comerțul echitabil bazat pe reguli.
Securitatea alimentară se află în centrul programelor de sprijin ale UE în țările în curs de dezvoltare.
Începând cu 2014 până în 2020, bugetul UE - banii cetățenilor europeni - a alocat mai mult de 8,5 miliarde de euro pentru Securitatea Alimentară și Nutriție și Agricultură Durabilă în 62 de țări partenere, dintre care 36 sunt în Africa Subsahariană.
Trebuie să colaborăm cu țările partenere în ceea ce privește cooperarea politică și schimbul de bune practici.
De exemplu, în Europa, am pus în aplicare o politică de dezvoltare rurală care contribuie la coeziunea teritorială și la dezvoltarea echilibrată a zonelor rurale.
O serie de măsuri, cum ar fi serviciile de bază, inclusiv accesul la internet de mare viteză; reînnoirea satului; dezvoltarea agriculturii și a afacerilor contribuie la acest obiectiv, strategiile de dezvoltare locală oferind o abordare importantă de jos în sus prin intermediul comunităților locale.
Aceste măsuri ajută la crearea de locuri de muncă, dar și la reducerea sărăciei în mediul rural și la integrarea migranților în societățile locale.
Avem o experiență îndelungată de dezvoltare rurală și suntem bucuroși să împărtășim aceste cunoștințe cu partenerii noștri globali.
Acesta ar putea fi utilizat pentru a dezvolta oportunități de angajare și activități generatoare de venituri în regiunile afectate de migrație.
Proiectele pilot de formare a tinerilor agricultori - cu implicarea organizațiilor fermierilor europeni, precum și a schemelor de schimb între UE și Africa - reprezintă modalități care merită să fie explorate în continuare.
Și trebuie aprofundată cooperarea în cercetarea și inovarea agricolă.
Suntem pregătiți să colaborăm cu țările partenere în ceea ce privește cooperarea politică și schimbul de bune practici.
Desigur, avem nevoie de mai mult de ajutor și de comerț pentru a face progrese.
De aceea, în ultimii doi ani, am depus eforturi continue pentru a promova investițiile responsabile în sectorul agroalimentar în Africa, investițiile care evită exploatarea terenurilor, să plătească un venit decent agricultorilor și să-și recunoască rolul central în lanțul valoric al produselor alimentare.
Colaborăm împreună cu partenerii noștri din cadrul Uniunii Africane pentru a crea un mediu de reglementare puternic care să permită sectorului privat să investească și să contribuie la securitatea alimentară și să aducă creștere și locuri de muncă atât în Europa, cât și în Africa.
Sectorul agroalimentar este strategic pentru realizarea securității alimentare în Africa, dar și pentru capacitatea sa de a oferi locuri de muncă și de creștere în zonele rurale, abordând astfel una dintre cauzele principale ale migrației ilegale.
Agricultorii trebuie să devină mai bine organizați decât astăzi pentru a-și îmbunătăți poziția lanțul valoric al produselor alimentare.
De aceea, o parte a Planului european de investiții externe, care va avea loc la următoarea reuniune la nivel înalt UE-Africa, va fi dedicată dezvoltării lanțurilor valorice agricole și de pescuit, contribuind astfel la securitatea alimentară în Africa Subsahariană.
Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care UE și statele membre le implementează pentru a schimba viitorul migrației. Aștept cu nerăbdare să colaborez îndeaproape cu partenerii noștri din cadrul Uniunii Africane, cu organizațiile de la Roma și cu toate guvernele, pentru a face față viitorului foametei până în 2030. Vă mulțumim pentru invitația la această sărbătoare a celei de-a 37-a ediții a Zilei Alimentare Mondiale.
'via Blog this'