vineri, octombrie 02, 2020

Biodiversitate și dezvoltare durabilă alimente contrafăcute

Întâlnire în lumea reală și virtuală cu elevi de liceu din Botoșani. Participanții au urmărit o serie de experimente efectuate de colegi din Botoșani sub titlul de alimente contrafăcute, lansate și vândute pe piețe. Prin aceste experimente, autorii studiului - elevii de liceu - încearcă să reproducă, în scop educativ, alimentele contrafăcute: varză, mazăre din soia cu metabisulfit, ouă din gelatină și substanțe chimice, orez din plastic. și rășini industriale, carne de vită contrafăcută, ulei „de măsline” care este de fapt ulei de palmier, pâine neagră din făină albă de culoare sintetică, ceară de parafină și culori artificiale și lapte și produse lactate adulterate.

Almente contrafăcute


Alimente sintetice

 

Sănătate prin biodiversitate

Schimbarea optică pe care o propunem este ca activitatea tinerilorsă devină mai eficientă și mai pătrunzătoare. În sensul de a desfășura acțiuni nu numai pentru colectarea gunoiului sau pentru plantarea copacilor, ci și pentru efectuarea de studii științifice, pentru monitorizarea problemelor majore și pentru a propune soluții pentru implicarea autorităților locale și a agenților economici. Tinerii participanți sunt informați prin exemple de la colegii lor despre ușurința cu care este posibil să se contrafacă anumite alimente, de asemenea, învață să distingă alimentele contrafăcute de alimentele originale.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă