miercuri, august 07, 2013

Cum poţi face CANCER dacă te urci în maşină după ce a stat în soare

Un mesaj pe care multe persoane l-au primit recent şi care avertizează că poţi face cancer de la maşina care a stat în soare i-a determinat chiar şi pe cei de la Societatea Americană de Cancer să se sesizeze.
Respectivul mesaj susţine că suprafeţele de plastic din maşină expuse la căldura soarelui elimină un nivel periculos de benzen-o substanţă cancerigenă. E-mailul recomandă să deschideţi ferestrele maşinii înainte să folosiţi aerul condiţionat:
Vă rugăm să transmiteți acest lucru la cât mai multi oameni posibil. Sa nu fie prea târziu pentru a face unele modificări in comportamentul nostru.
Deschideți portierele/ferestrele pentru un timp, APOI intrați in mașină , si abia după câteva minute, porniți AC. Vă rugăm să nu porniți A.C, de îndată ce intrați în mașină.
Iată de ce: Conform cercetarilor, tabloul de bord al masinii, scaune, A.C conducte, de fapt, toate obiectele sunt din material plastic în vehiculul dumneavoastră, si expuse la caldura de la lumina soarelui, emit benzen, o toxina care cauzează cancer. O substanță cancerigenă mare. Nu dai importanta la mirosul de plastic incins din masina ta, pentru ca te grabesti….
Benzenul cauzeaza cancer la oase, cauzeaza anemie si reduce celulele albe din sange. Expunerea prelungită poate provoca leucemie si creste riscul unor forme de cancer. Acesta poate provoca, de asemenea, avorturi spontane la femeile gravide.
Nivelul acceptat de benzene este de: 50 mg pe sq.ft.
O mașină parcată, intr-un spatiu interior, cu ferestrele închise, va conține 400-800 mg de benzen – de 8 ori nivelul acceptabil.
Dacă masina este parcata în aer liber în soare, la o temperatură de peste 60 de grade F, nivelul de Benzen ajunge până la 2000-4000 mg, de 40 de ori peste nivelul acceptabil.
Oamenii care intra in masina, păstrând ferestrele închise, în cele din urmă va inhala cantitati excesive de toxine benzen.
Benzenul este o toxină care afectează rinichii și ficatul. Ce e mai rău, este extrem de dificil pentru corpul tau, de a scoate aceste lucruri toxic.
Deci prieteni, vă rugăm să deschideți ferestrele și ușile de la masina voastra – asteptati un timp pentru evacuarea benzenului din interior, înainte de a pătrunde în habitaclu.

I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă