vineri, septembrie 12, 2014

Rechizite Top 10 sfaturi utile pentru un an școlar fără griji



„Pentru a evita apariția unor accidente datorate achiziționării de produse contrafăcute sau necorespunzătoare vârstei și scopului, recomand părinților să acorde atenție deosebită informării, să solicite vânzătorilor informații suplimentare despre produse și să coreleze răspunsurile obținute cu cele de pe etichetele produselor astfel încât decizia de cumpărare să fie una corectă”, a declarat Costel Stanciu, Președinte APC România.



Rechizite aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea copilului dumneavoastră. Siguranţa rechizitelor este o prioritate şi pentru a le asigura un an școlar fără griji copiilor noștri, dumneavoast in calitate de consumator ar trebui ţineţi cont de o serie de sfaturi atunci nd alegeţi/cumpăraţi rechizite:

1.     Asiguraţi-vă că aţi citit toate etichetele de pe rechizite. Fiţi conştienţi de vârstă şi recomandările de siguranţă. Nu cumpăraţi rechizite care nu au marcajul CE pe ele sau pe  ambalaj. Cu toate marcajul CE nu este un mod de diferenţiere a produselor, el este un angajament din partea produtorului produsul respectă cerinţele aplicabile în materie de securitate impuse la nivel de UE, ele fiind cele mai stricte din lume.
2.     Alegeţi rechizitele adecvate rstei copilului si abilităţilor lui. Rechizitele care nu sunt destinate unui copil de o anumita categorie de vârstă pot prezenta riscuri pentru siguranţa sa. Asiguraţi-vă aţi citit şi  urmat recomandările privind vârsta.
3.     Urmaţi cu atenţie instrucţiunile de folosire.
4.Întotdeauna cumraţi rechizite de la comercianţi cunoscuţi şi de la puncte de vânzare on-line în care aveți încredere. Comercianţii cunoscuţi au grijă de produsele pe care le vând şi de obicei  accepta sa primeas înapoi produsul în cazul în care veți descoperi vreo problemă după achiziționare. De asemenea exista si comercianţi care nu ţin seama de cerinţele de siguranţă a produselor pe care le vând şi pot să ofere spre vânzare, rechizite contrafăcute sau de proastă calitate. O atenţie deosebita trebuie acordată rechizitelor achiziţionate on-line, rechizitelor primite cadou şi rechizitele la mâna a doua.
5. Supravegheaţi  copiii  când  se  folosesc aceste rechizite -  asiguraţi-vă   sunt  adecvate  pentru categoria de  vârsta şi abilităţile copilului.
6.Examinați periodic rechizitele pentru eliminarea acelora care sunt stricate/uzate și pot cauza un prejudiciu sau un risc pentru sănătatea şi siguranţă copilului. Aruncaţi rechizitele stricate.
7.Scoateţi şi aruncaţi toate ambalajele, inclusiv pungile de plastic, carton, hârtie şi bucăţi de plastic (dar se păstrează întotdeauna instrucţiunile!).  Aveţi grijă, de asemenea, sa reciclaţi bateriile în condiţii de siguranţă.
8.     Învăţaţi-vă copiii să pună frumos rechizitele, pentru a evita accidentele. Nu îi lăsaţi să arunce rechizitele pe scări sau pe podea în zonele aglomerate ale casei.
9.     Întotdeauna anunţaţi producătorul şi autorităţile publice competente, dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră  găsiți o problede siguranţă, la rechizite.
10.  Pentru mai multe informatii despre achizițiile online puteti accesa http://www.eccromania.ro/articole/teme/achizitiile-online iar ECC Romania vă poate îndruma corect înainte de achiziționare.



I Like EURES

Protecţia consumatorilor în presă